fredag 17 juni 2016

Grabbarna tog täten under sommarmeetingets första dag


Igår startade Kumla ridklubbs sommarmeeting i Hagaby. Meetinget är ny satsning ifrån klubben för att återskapa de sommartävlingar som anordnades för flera år sen.

 Det är med stor glädje jag ser fram emot  helgen då jag har gamla minnen av tävlingarna ifrån när jag var liten. Därför ska det bli extra spännande att blogga ifrån helgen. 

Det är så kul att tävlingen är tillbaka och det 
märks att tävlingen är välorganiserad och att klubben lagt ner mycket jobb för att kunna arrangera en så bra tävling som möjligt! 

Man möts av en fin hinderpark med tillhörande blomsterarrangemang. Banorna är snyggt ritade av Britt Pärsson. I anslutning till banan finns ett stort resturang tält där man kan bli serverad mat ifrån henkas. 

 
 
 
Gårdagen startade med en 110 hoppning i två faser som vanns av hemmaekipaget Oskar Ringholm på Happy hour tätt följd av Isabella lusth från Örebro Ryttarteam. 

 
Oskar Ringholm - Happy Hour 
Kumla Ridklubb 

Nästa klass var en 120 hoppning med bedömning A:0. Niklas Jonsson på Allan var först ut och de hoppade både snabbt och felfritt. Efter sista start kunde det konstateras att Niklas ritt höll ända från start och det blev blågult för ekipaget. Tvåa i klassen var Therese Olausen med catoberlina ifrån hemmaklubben Kumla ridklubb. 

Även 130 klassen vart en framgångssaga för Niklas som startade tre hästar i klassen. Han vann klassen med ikke ter damme och blev tvåa med king ek. Placeringarna i klassen tilldelades alla ekipage ifrån distriktet då Eva Danielsson tog tredjeplatsen och Linn hörnvall och Jessica Möller tog fjärde respektive femteplaceringen. 

 
Niklas Jonsson - Ikke ter damme 
Strömsholms Ridsportförening 

Igår var det grabbarna som tog täten under ärvvarven men idag väntas en ny spännande tävlingsdag med bland annat div1 hoppning och en 140 klass. 

Då det finns många duktiga ekipage på plats under tävlingshelgen så det ska bli spännande att se vad ryttarna kan åstadkomma idag! 

Jag kommer hålla er uppdaterade under resterande dagar. 

Viktor Berggren  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar